Header Baby - mother bottlefeeding baby

Sådan giver du flaske

Det kan være en kunst at give modermælk eller tilskudsblanding på flaske. De sutteflasker man kan købe i dag, fungerer på forskellige måder, og derfor kan det være nødvendigt, at du søger information om, hvilke typer af sutteflasker og sutter som vil passe dit barn bedst. Nogle børn kan slet ikke lide at få flaske og så kan man prøve andre metoder som fx at give maden på en ske, i kop eller tudekop.

Har du spørgsmål om vores produkter kan du kontakte vores Forbrugerkontakt på 80 60 74 00 alle hverdage kl. 9.30-12 og kl. 13-14 eller info@semper.dk

At give modermælk i sutteflaske

Hvis du ammer, men af forskellige årsager alligevel vil give sutteflaske, kan du sagtens give modermælk i sutteflaske. Tænk på at det er vigtigt med en god hygiejne. Malk ud med rene hænder eller brug en ren brystpumpe. Hvis barnet ikke skal spise med det samme, kan du sagtens opbevare mælken i en ren sutteflaske i køleskabet. Modermælk på flaske kan opbevares i op til tre døgn i køleskabet, men du kan også fryse modermælken. Læs mere om frysning af modermælk her!

Hvis du kun vil give sutteflaske ved særlige lejligheder, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken sutteflaske du bruger. Prøv at finde en flaske som imiterer den måde barnet sutter på brystet. Mange er bekymret for, at det skal forstyrre amningen, men de fleste kan sagtens veksle imellem at give bryst og sutteflaske.

Sluta med nappflaska - Semper Barnmat

At give tilskudsblanding i sutteflaske

Tal altid med din sundhedsplejerske inden du giver tilskudsblanding. Det er vigtigt, at du tilbereder tilskudsblandingen korrekt. Brug altid rene flasker og frisk vand fra den kolde hane. Brug den korrekte mængde pulver i forhold til det afmålte vand. For meget pulver kan give forstoppelse. For lidt pulver kan medføre, at barnet får for lidt energi og næring. Børn under 1 år kan selv regulere, hvor meget mad de vil spise. Lad dit barn vise dig hvornår det er sultent og lad det spise til det er mæt. Kontakt din sundhedsplejerske, hvis du er bekymret for, om dit barn får nok at spise.

10 tips når du giver flaske

  1. Sid eller lig i en behagelig stilling.
  2. Brug en ren sutteflaske med den rette størrelse sut. Hullet i sutten må ikke være for stort, for så løber mælken for hurtigt ud af sutteflasken. Hullet må heller ikke være for lille, for så løber mælken for langsomt ud af sutteflasken. Hvis hullet er for lille, kan barnet også blive for træt i musklerne og det kan medføre, at barnet ikke har kræfter til at spise nok, for at få den næring det har brug for. Et måltid bør tage ca. 10-20 minutter.
  3. Læg barnets krop tæt ind til dig, gerne hud mod hud, men lad barnets hoved ligge lidt højere. Hvis du har barnets hoved på din arm, kan du lægge en pude under armen for at undgå en for stor belastning på arm og skulder.
  4. Vent til barnet selv åbner munden, før du giver flasken. Lad sutteflasken berøre dit barns læber til du mærker, at barnet søger sutten og åbner munden. Først da giver du barnet sutteflasken i munden.
  5. For at barnet skal få ordentligt fat om sutteflasken, skal læberne omslutte sutten helt. Kanterne på barnets læber kan blive let udvidet.
  6. Hold flasken i en vinkel, så mælken kan løbe ud. På den måde undgår du, at dit barn sluger en masse luft.
  7. Vær tålmodig. I begyndelsen kan det føles besværligt at give sutteflaske, men øvelse gør mester.
  8. Lad dit barn bestemme farten. Nogle børn spiser langsomt, andre spiser hurtigt. Lad også dit barn bestemme mængden. Dit barn vil tydeligt vise dig, når det er mæt ved at vænne hovedet bort. Pres aldrig dit barn til at spise op og smid altid rester fra et måltid ud.
  9. Husk at hud-mod-hud kontakt er lige så vigtig, når man giver flaske som ved amning.
  10. Sørg for at måltidet foregår i rolige omgivelser.

Vigtigt med godkendt tilskudsblanding

Det er vigtigt, at dit barn spiser en tilskudsblanding, som er godkendt i Danmark. Hjemmelavet tilskudsblanding eller tilskudsblanding som ikke er godkendt, kan være skadeligt for barnet. Du kan købe godkendte tilskudsblandinger i supermarkedet og på apoteket. Sempers tilskudsblaninger hedder Allomin 2, Allomin 2 Syrnet SensiSoft og Allomin 2 SensiPro+. Se vores tilskudsblandinger. Man må ikke markedsføre eller reklamere for modermælkserstatning. Hvis du har spørgsmål om vores produkter, kan du kontakte din sundhedsplejerske for at få råd og vejledning.

Bland tilskudsblanding til baby

Du kan købe tilskudsblanding i pulverform og drikkeklar tilskudsblanding i brik. Tilskudsblanding i pulverform skal du selv blande med vand. Det er vigtigt, at du følger tilberedelsesvejledningen på pakken, så tilskudsblandingen bliver tilberedt korrekt..

Kogt vand eller ikke kogt vand?

Spædbørn er ekstra følsomme overfor forskellige bakterier og stoffer som kan findes i vand, derfor er det meget vigtigt, at vandet er af høj kvalitet. Indtil barnet er 4 måneder, skal vandet altid koges, inden det blandes med mælkepulveret. Tilbered aldrig barnets mad med vand fra den varme hane, da det bl.a. kan indeholde kobber fra vandrørene. Brug i stedet frisk vand fra den kolde hane og lad vandet løbe, til det er helt koldt.

Hvis du er usikker på vandkvaliteten, bør du altid koge vandet. Kog vandet og følg tilberedningsvejledningen på pakken. Mærk efter at mælken ikke er for varm ved at dryppe lidt mælk ud på indersiden af håndleddet. Der er du ekstra følsom for varme. Smag selv inden du giver det til barnet.

Sådan blander du tilskudsblanding

Her kan du se, hvordan du blander Sempers tilskudsblandinger på den bedste måde. Vi viser hvordan man blander:

 

Semper Barnmat

Spørgsmål & svar

Her finder du svar på de mest hyppige spørgsmål om tilskudsblanding

Spørgsmål & svar om tilskudsblanding