6 måneder

Majsvælling

Semper Majsvælling er en hyggelig og mættende "godnat-tår" uden gluten. 

Vi laver vores vælling i Götene i Sverige med mælk fra de omkringliggende gårde og vællingen har en god sammensætning af fedtsyrer fra fløde, raps- & solsikkeolie. 

Godt at vide om vælling

  • Vællingen skal tilberedes med koldt vand, hvorefter den opvarmes i mikrobølgeovn eller i gryde.
  • Vælling er god til natten, da den er fyldig og giver mæthed.

 

SkummetMÆLK, majsmel 41 %, afsaltet vallepulver (fra MÆLK), FLØDE 10 %, rapsolie 8,5 %, solsikkeolie 7 %, mineraler (kalcium, jern, zink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyre, B12, pantotensyre).

181 g mælk (<0,1 % fedt) er brugt for at lave 100 g færdig produkt.

Læs altid ingredienslisten på emballagen, da opskriften kan være ændret.

Per 100 g pulverPer 100 ml færdig blanding
Energi, kJ1957 kJ (467 kcal)284 kJ (68 kcal)
Fedt20 g2,9 g
heraf mættede fedtsyrer4,0 g0,6 g
enkeltumættede fedtsyrer9,6 g 1,4 g
flerumættede festyrer5,7 g0,8 g
Kulhydrat58 g8,4 g
heraf sukkerarter*27 g3,9 g
Kostfibre0,9 g0,1 g
Protein12 g1,7 g
Salt**0,46 g0,07 g
Vitamin A350 μg50,8 μg
Vitamin D6,5 mg0,94 g
Vitamin E7,0 mg1,0 mg
Vitamin C80 mg12 mg
Tiamin0,70 mg0,10 mg
Riboflavin0,60 mg0,087 mg
Niacin (NE)6,0 mg0,87 mg
Vitamin B60,40 mg0,058 mg
Folsyre45,0 μg6,52 μg
Vitamin B120,80 mg0,12 mg
Pantotensyre2,5 mg0,36 mg
Kolin110 mg16 mg
Natrium180 mg27 mg
Kalium690 mg100 mg
Klorid401 mg58,2 mg
Kalcium600 mg87,0 mg
Fosfor528 mg76,5 mg
Magnesium46,4 mg6,73 mg
Jern8,5 mg1,2 mg
Zink4,0 mg0,58 mg
Jod100 μg14,5 μg
*) Indeholder kun naturlige sukkerarter fra råvarerne.
**) Saltindholdet består udelukkende af naturligt forekommende natrium.

Dosering:

300 g svarer til ca. 2,1 liter vælling


1 dl vand || 2¼  spsk pulver || 110 ml færdig vælling
2 dl vand || 4½ spsk pulver || 220 ml færdig vælling

PS. Anvend et spiseske-mål (spsk.) og ikke en spiseske, når du tilbereder vællingen.
1 strøget spiseskemål ~ ca. 7 g

SÅDAN GØR DU:

I mikrobølgeovn:

1. Bland pulver og koldt vand direkte i flasken. Se doseringsskema for korrekt blandingsforhold.

2. Ryst kraftigt med låg og uden sut, indtil pulveret er opløst.

3. Opvarm uden låg og sut på fuld effekt i ca. 40 sekunder. Ryst, og mærk efter, at vællingen ikke er for varm.

SÅDAN GØR DU: 

I gryde:

Pisk pulver og koldt vand sammen i en gryde og opvarm til spisetemperatur.
Se doseringsskema for korrekt blandingsforhold.

Tørt, mørkt og ikke over normal stuetemperatur. Sørg for at den åbnede pakke holdes lukket, eller opbevares i en beholder egnet til madvarer. Åbnet pakke bør bruges inden to måneder. Vællingen er pakket i beskyttende atmosfære for at bevare smag og kvalitet.

 

Når pakken er tom, kan emballagen sorteres som genbrug.

Vidste du at?

Vores vællinger

…Sempers vælling er lavet på frisk mælk fra svenske gårde. Og den bliver også fremstillet i Sverige!  

Vores vællinger
Pin it
Hjem / Produkter / Majsvælling