Probiotika er levenede, gavnlige bakterier. De bakterier der oftest anvendes som probiotika er forskellige stammer af laktobaciller og bifidobakterier, også kaldet mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er mavens bedste ven. De bidrager til en sund tarmflora, hvilket kan give en bedre og mere effektiv tarmfunktion. Tidlige fik vi flere mælkesyrebakterier gennem kosten pga. et højere indtag af syltede grøntsager. Nu, hvor man har køleskab og ikke behøver at sylte for at forlænge holdbarheden, kan det være en fordel at indtage laktobaciller som et kosttilskud.
Flere af vores Semper grød indeholder den probiotiske mælkesyrebakterie Lactobacillus casei F19. Det drejer sig bl.a. om Semper Risgrød med æble og mango, Semper Æble og Pæregrød, Semper Mild Fuldkornsgrød med pære, æble og hindbær og Semper Flerkonsgrød med æble og pære
Referencer:
Indrio, et.al. Journal of Pediatrics 2007;152:801-6.
Savino F, et.al. Pediatrics 2007;119:124-30.
West CE, et.al. Pediatr Allergy Immunol 2009;19:53-60.
Læs mere om websitets cookies.
Luk
Velkommen til Sempers website for fagpersonale.
Dette website er forbeholdt sundhedsfagligt personale.
For at få et login skal du sende en mail til sundhedspersonale@semper.dk og oplyse navn, titel, arbejdsplads/kommune og email.
De bedste hilsner
Katja Baltzer Lindrup, Semper
Er du privat person og vil læse mere om Sempers produkter, børnemadskvalitet og ernæring eller ønsker du at blive inspireret, så besøg os her.
Besøg vores hjemmeside